Basisscholen kunnen binnenkort ook met de bovenbouw overstappen op Gynzy-iPads. De educatieve software van Gynzy is met ingang van het schooljaar 2017/2018 namelijk ook beschikbaar voor groep 6, 7 en 8.

Sinds vorig jaar biedt Gynzy scholen de mogelijkheid om hun leerlingen op iPads te laten werken. Het is de enige partij die dit in Nederland faciliteert. Het initiatief is een groot succes: een jaar na de lancering werken er dagelijks meer dan 5.000 leerlingen in groep 4 en 5 op Gynzy-iPads.

Woordenschat vergroten
De uitbreiding naar de bovenbouw is niet het enige nieuws. Leerlingen van groep 4 tot en met 8 kunnen vanaf komend schooljaar, naast de modules rekenen en spelling, ook aan de slag met de module woordenschat. Dit onderdeel helpt bij het leren van nieuwe woorden.

Bij Gynzy krijgt elke leerling een eigen iPad die ook mee naar huis mag. De Gynzy-software is adaptief, wat betekent dat het niveau van de lesstof wordt aangepast aan de leerling. Het nakijken gaat automatisch. Hierdoor houdt de leerkracht meer tijd over voor de kerntaak: onderwijs.

Proefperiode en kosten
Gynzy ruilt de vertrouwde oefenboekjes in voor iPads. Sommige scholen durven deze overstap niet aan. Gynzy wil de drempel verlagen door een proefperiode van drie maanden aan te bieden. Zo kunnen scholen erachter komen of deze onderwijsmethode bij hen past.

Een andere reden om niet over te stappen op iPad-onderwijs is dat scholen bang zijn voor hoge kosten. Met Gynzy zijn de kosten echter heel overzichtelijk: een school betaalt 80 euro per kind per jaar. Deze prijs is voor het gebruik van de software en een iPad voor iedere leerling.

Gynzy levert de iPads voor aanvang van het schooljaar. Bij een overeenkomst van vijf jaar zijn ze na afloop van de contractperiode eigendom van de school. Bij deelname voor drie jaar leent de school de iPads. Na drie jaar worden deze dan vervangen door nieuwe iPads.

Onafhankelijke voorlichting
Gynzy is niet de enige aanbieder van adaptieve oplossingen. Denk dat je dit leermiddel iets voor jouw school is? En wil je graag onafhankelijke voorlichting over de verschillende aanbieders? Kom dan naar een van de regiobijeenkomsten van onderwijsadviesbureau O21.


banner