Digitale leermiddelen zijn niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Wie gebruikt er nu geen digibord deze dagen als ondersteuning bij de lessen? Het onderwijs in ons land moet meegaan met de tijd. Technologie wordt steeds belangrijker. Eerst kwamen er computers, toen het digibord en nu volgen de Chromebook en iPads.

Online leren

Kinderen leren in deze tijd vanuit huis al omgaan met smartphones, computers en tablets. Ze krijgen al veel informatie via internet en social media. Als onderwijs moet je hierin meegaan. Je kunt met digitale leermiddelen leerstromen bevorderen en het leertraject optimalieren. Opdrachten als werkstukken kunnen kinderen veel creatiever uitwerken door bijvoorbeeld filmpjes toe te voegen. Maar je kunt zelf ook informatieve filmpjes gebruiken tijdens je lessen.

Op eigen tempo

Dankzij de digitale leermiddelen krijg je als leerkracht een heel goed gedetailleerd beeld van de prestaties leerling. Je kunt gemakkelijk feedback geven of je kunt ze op individueel niveau extra woordjes of sommen meegeven om te oefenen. Ieder kind kan op zijn eigen tempo met extra ondersteuning of meer uitdaging de lesstof volgen. Ook kan je als leerkracht tijd besparen omdat het nakijken sneller gaat. Hierdoor heb je meer tijd voor andere dingen met de kinderen.

Chromebook of iPad?

Schermafbeelding 2018-02-08 om 09.01.27Wat is nu het beste middel voor in de klas: een Chromebook of iPad? Dat hangt een beetje af van wat je zelf graag wilt en wat je voor je leerlingen wilt. Een Chromebook is een laptop zonder eigen opslag die je kunt gebruiken zolang je internet hebt. Je werkt ermee in de Cloud, en niet via een harde schijf. Volledig webbased dus. Datzelfde geldt voor een iPad. Het verschil zit hem in het formaat; een Chromebook is groter en dus zwaarder dan een iPad. Maar heeft wel een groter scherm en een toetsenbord. Voor verslagen of werkstukken maken zal een Chromebook wellicht net iets gebruiksvriendelijker zijn. Beiden devices zijn verder snel, hebben onbeperkte opslag, zijn altijd up to date, maken leren op maat voor iedere leerling mogelijk en je kunt als leerkracht altijd realtime meekijken en feedback geven.

Maak nu kennis met een Chromebook of iPad

Twijfel je nog of twijfelt je schoolhoofd of een Chromebook of iPad iets voor jullie school is? Dan maak je nu kans op een gratis proefperiode voor jouw klas! Gynzy, de bekende ontwikkelaar van adaptieve schoolverwerkingssoftware biedt deze proef aan in samenwerking met een aantal partners. Inclusief adaptieve software van Gynzy, iPads of Chromebooks, het Mobile Device Management (MDM), persoonlijke begeleiding én een starttraining bij jou op school. Er zijn twee proefperiodes, precies tussen schoolvakanties in: tussen 19 februari en 27 april en van 7 mei tot 20 juli. Heb je interesse? Inschrijven kan geheel vrijblijvend via deze link. Wees er snel bij, want er zijn maar een paar spots te bemachtigen. Na de proefperiode kan je kijken of het iets is voor jouw school, gebaseerd op je eigen ervaringen.

banner